TAMMERFEST 2009

  • July 15th, 2009 at 11:59 am

tammerfest

Sadekaan ei lannistanut Tammerfestin 15-vuotisjuhlintaa!

Suomen suurin kaupunkifestivaali Tammerfest vietti 15-vuotisjuhlaansa ja keräsi yli 80 000 vierasta . Tarjolla oli  noin sata artistia,  neljän päivän ajan 25 tapahtumapaikassa. Pääareenoiden lisäksi ohjelmaa oli  tarjolla yli 20 klubilla, M/S Tammerkoski -risteilyillä ja Kirjastotalon puistossa.

Järjestäjä pystyi huokaisemaan kevyesti jo ennen tapahtuman alkua, sillä Keskustorin teltan Kolmas Nainen ja Tehosekoitin- keikat olivat loppuunmyytyjä, samoin kuin Vuolteentorin Yön ja Popedan keikat. Tänä vuonna  ennakkolipunmyynti olikin ennätysvilkasta. Myös Eppu Normaali veti Keskustorin teltalle runsaasti väkeä, vaikka sade piiskasikin hetkittäin rankasti festivaaliyleisöä. Kolmas pääareena, Pakkahuone, oli myös täyteen pakattu, Viikatteen, PMMP:n, Nicolen ja Kotiteollisuuden fanien toimesta. Ei pidä unohtaa myös runsasta klubitarjontaa, joka juuri Tammerfesteissä on niin ainutlaatuista ja korkeatasoista, pääosin paikallisten artistien ja muusikoiden voimin.

 

Tammerfest onnistuu suurista kävijämääristä huolimatta vuosi vuoden jälkeen säilyttämään tapahtumansa lämminhenkisenä, ihmisläheisenä ja kävijäystävällisenä tapahtumana. Tavallinen musiiikin kuluttaja ja festivaalikävijä saattaa törmätä idoliinsa kasvokkain, sillä Tammerfestissa viihtyvät niin vieraat kuin esiintyjätkin. Monelle esiintyjälle Tammerfest tarjoaa tilaisuuden tavata leppoisassa ilmapiirissä toisia muusikoita, tuttuja ja tuntemattomia. Myös muille  musiikin ja median ammattilaisille Tammerfest tarjoaa oivan tilaisuuden luoda uusia kontakteja ja verkostoja.

 

Musiikin ystäville Tammerfest on kuin Lapin tauti, kun käy kerran, on pakko tulla uudestaan. Tammerfest jälleen ensi vuonna, 14.-17.7.2010 

Comments are closed.